Korte artikelen van Daan

Vrij Zijn zoals je al bent. (juni 2022) Het is een kunst om stil te staan bij wat je zelf wilt, daar ruimte voor te hebben tussen van alles en nog wat. Om stil te staan bij wat je wilt is het nodig dat je er simpelweg kunt Zijn, helemaal zoals je al bent. Zijn zoals je al bent is er altijd nu, zonder voorwaarden…  Lees meer

Ben ik je leraar? (april 2021) Ik ben Non-duaal leraar, een Yogi van Zijn, ik herken dat ik niet kan verschillen van Zijn; ik kan enkel totaal Open zijn voor hoe Zijn zich ook manifesteert. Ik kan enkel alles verwelkomen of mij vergissen. Lees meer…

Een Yogi houdt van Zijn (augustus 2019)
De kern van Yogi-zijn is niet dat jij weet wat dat is of hoe dat moet, en of je dat al kunt – maar dat jij onvoorwaardelijk houdt van Zijn. Je kan wel snappen dat we niet eens ‘uit Zijn’ kunnen, maar wil jij van Zijn houden? Lees meer…

Leven als een Yogi (juli 2019) Over verlichting of non-dualiteit of hoe je het noemt kun je veel lezen, denken en weten, maar ‘wat je weet’ staat altijd tegenover jou als ‘iets’ waar je van een afstand naar kijkt en juist dat is al dualiteit. Je kunt non-dualiteit of verlichting alleen leven als een yogi … lees meer.

Nieuwe Handleiding voor je Geest (december 2018) – 1. Je maakt je meestal teveel zorgen… lees verder.

Zodanigheid is al moeiteloos aanwezig (augustus 2017) – Er zijn tegelijkertijd twee werkelijkheden in je leven: 1. je interpretatiewereld… lees verder.

Druk? Open aanwezigheid is genoeg (mei 2017) – We kunnen ons van huis uit knap druk maken… lees verder.

Mijn Praktijk is van Zijn (maart 2017) – ‘Praktijk’ heeft voor mij twee betekenissen… lees verder.

Zijn, het directe pad (januari 2017) – Zijnsoriëntatie heeft allerlei werkwijzen. Zijn zelf is het directe pad … lees verder.

Wat is een ontmoeting in Zijn? (december 2016) Ja, zo heet het. ‘Ontmoeting in Zijn’ is een vertaling van ‘satsang’… lees verder.

Open omgaan met emoties (december 2016) – Je kunt alles ervaren dat je ervaart, omdat je wezenlijk open bent… lees verder.