Nieuwe Handleiding voor je geest

Wat je kunt zien en trainen om te beginnen:

1. Je maakt je meestal teveel zorgen, blijf altijd vriendelijk voor jezelf en kijk wat er écht aan de hand is.

2. Wat al is gebeurd kon blijkbaar niet beter. Blijf vriendelijk voor jezelf: goed dat je ziet wat er is. Nu kies je wat jij doet.

3. Je kunt en zult altijd kiezen wat jij het beste vindt – met het inzicht dat je op dit moment hebt. Maak je geen zorgen om je keuze maar raadpleeg je ruimste inzicht.

4. Je leeft in de sfeer van je houding en de intentie van je daden. Sta er eens bij stil: In welke intentie en houding wil jij leven? Zo kies je de meest liefdevolle weg en leef je in liefde.

5. Je kunt alles in jezelf en buiten jezelf (één voor één) erbij nemen zoals het is. Zodra je dit eerlijk doet, is hier de ruimte, rust en liefde voor. Met alles erbij genomen ben je open voor je complete situatie, je hele leven, Zijn. Hier doe je wat jij wilt.

Inzichten die vrij kunnen komen

6. Alles verschijnt in jouw open geest, je hart. Alles dat in je geest verschijnt, is jouw geest, je hart.

7. Wat je negatief vindt of “tegenover je” ziet, is een manifestatie van je eigen geest die je er nog niet bij had genomen.

8. Je “zelf” is een beperkte en denkbeeldige positie in je geest. Je kunt jezelf niet vernietigen (au!), maar wel vrij laten en overstijgen in je complete bewustzijn van je complete situatie.

9. Je verhaal, je identiteit of slachtofferschap is een getuigenis van de onbevredigende beperkte positie van je zelf; onnodig en zinloos om hierin door te gaan.

10. Compleet bewustzijn van je complete situatie, je hele leven, onwankelbaar en liefdevol Zijn, je hart, is nu en altijd aanwezig. Dit ben jij zodra je je bewustzijn niet beperkt tot de positie van een zelf.